Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feljegyzés 045

Vissza a FELJEGYZÉSEK listájához

 

„Segítő Szív” Szociális Szolgálat dolgozója vagyok. 2012. márciusában kezdtem munkámat társadalmi gondozásként, majd 2012. júniusától teljes munkaidőben dolgozom. Többségük idős és beteg. Nagy segítség számukra, hogy vagyok nekik. Megkönnyítem a hétköznapjaikat. 

Az egyik házaspárnál a bácsi 93 éves a néni 85 éves. Napi 1x szociális étkeztetésben részesülnek, melyet én viszek ki nekik. A mindennapi teendőben segítek, környezetük szinten tartásában. A bácsi 95%-os vak és ágyban fekvő. A néni ízületi és vérnyomás problémákkal küszködik. A másik házaspár a néni 71 éves. Férje 74 éves pár éve agytrombózist kapott és ezért egészségi állapota megromlott. Mozgása nehéz és lassú lett, már nem tud segíteni a ház körüli teendőkben, segíteni kell a mindennapjait. Jelenlétem és segítségem az ő esetükben sokat számít, ált körülményeik javul, hálások a segítségemért. Nekik is a ház körüli tennivalókban, takarításban, az ebéd elkészítésben segédkezem. Egyedül élnek gyermekeik messze laknak, csak ritkán tudnak velük találkozni, ezért jól esik nekik a mindennapi társaságom és segítségem. 

A másik házaspár, akiknek koruk 70 és 80 év között van. Egészségi állapotuk sajnos nem jó, mindketten betegek. A feleségnek szívbetegsége van, férjének, aki fekvő beteg is és emellett szív és prosztata problémái vannak. Rendszeresen gyógyszereket kell szedniük. Ők befizettek napi 1x-i meleg ételre így az ebéd kiszállítása és a gyógyszerek felíratása, kiváltása mellett nekik is a mindennapi teendőkben segítek, legfőképp a takarításban, mivel betegségeik miatt ebben szorulnak még a legjobban a segítségemre. Gondozottaim között van egy egyedülálló néni, aki 67 éves, egészségi állapota romlott. Anyagi és életkörülményei nehézkesek, ezért szociális étkeztetésben részesül, amit én szállítok ki neki. Segítek életkörülménye javításában és abban, amit a hétköznapokban szeretne elvégezni, takarítás. mindegyik gondozottam igényli a társaságom a beszélgetést a meghallgatást. Főleg az egyedül álló néni, mivel ő az ideje nagy részében egyedül van.

Vissza a FELJEGYZÉSEK listájához