Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feljegyzés 017

Vissza a FELJEGYZÉSEK listájához

 

Nagyon sok minden történt az elmúlt egy évben. Jó is rossz is. Nagyon szeretem a munkám, nagyon nagy segítség az életemben, előtte munkanélküli voltam, a férjem súlyos beteg és segít feldolgozni mindazt, ami történt és történik velem. 

Az ellátottaim nagyon meg vannak elégedve és most már nagyon nyitottak felém, és én is, mert sok mindent meg tudunk beszélni, és megpróbálok segíteni. Sajnos, ami a legnehezebb volt, egy súlyos beteg ellátottaimat elvesztettem, májusban meghalt, most a férje szintén nagyon beteg, aki szintén az ellátottam, sokszor kell vigasztaló szavakat mondani és nagyon igényli a szolgáltatást. A másik házaspár ellátottam Sokkal jobban vannak, mint egy évvel ezelőtt a férje csak mentálisan, de legalább kiegyensúlyozott és elfogadta a betegséget és a szolgáltatást egyaránt. A felesége, aki ízületi és szívbeteg úgyszintén, megtanult, bot nélkül járni, segít a házimunkában, hogy ne legyen túl gondozott és megőrizze az emberi mivoltát, már nem depressziós, nyitott el mer mondani mindent. De van olyan ellátottam is, aki egyedül él, idős, de nem magányos. Jól érzi magát, szereti a szolgáltatást, mert sok mindent nem tud önállóan megcsinálni vagy elintézni dolgokat, de nem túlgondozott. Nem kesereg, próbál mindig mindenhez jól hozzá állni. 

Az egyik néni, akit szintén egy éve gondozok, az egészsége nem javult, sőt romlott, főleg azóta, hogy ebben az évben két testvérét vesztette el és ő is özvegy, lelkileg nagyon megviselt, de segítséggel kilábalt, és ha nehezen is, de feldolgozta a történteket. A másik bácsi most lett beteg, még tartanak a kivizsgálások és nem tudjuk, hogy mi a baja. Remélem nem túl komoly és meggyógyul hamar, nagyon közel állnak hozzám és nem szeretném elveszíteni őket. A következő bácsi szintén jól érzi magát attól, hogy nagyot hall, elvált már nagyon régen, de jó kapcsolatot ápol a családjával, mert szeretik csak messze laknak és keveset találkoznak. Elsősorban a csekkek és az egyéb elintéznivaló a legnagyobb segítség a számára, mert otthonról nem jár el. Az egyik néni jobb oldala 30 éve lebénult, de nagyon aranyos, megtanult önálló életet élni, jól feldolgozta az állapotát, szép nagy családja van, nagyon szeretik, de mind messze lakik, a szolgáltatás óta elmondása szerint jobban érzi magát. Szüksége van a segítségre. 

Van egy néni, aki részben demens és nem olyan régen van a szolgáltatónál, ezért olyan jól még. Van egy fiatal 50 éves ízületi betegségben szenved és már március óta az orvost járja, mert a régi betegségéből adódóan találtak egy foltot vagy árnyékot a tüdején és nem tudják még, hogy mi az, remélem, hogy nem komoly  és jobban lesz. Aggódom érte. 

Úgy érzem, hogy ezeknek az embereknek kell a segítség és értékelik, megbecsülik a munkám, aminek nagyon örülök, mert így nekem is könnyebb és nagyobb kedvvel csinálom. Bízom benne, hogy még sokáig lehetek, dolgozhatok itt ezekkel az ellátottakkal.

Vissza a FELJEGYZÉSEK listájához