Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Feljegyzés 010

Vissza a FELJEGYZÉSEK listájához

 

Egy hónapja dolgozom gondozónőként, jelenleg 5 ellátottam van. Szeretem ezt a munkát, szeretek az embereken segíteni. A segítségnyújtást a lakás tisztántartásában igénylik. Volt olyan gondozott, aki tartózkodott a házi segítségnyújtástól, mivel úgy gondolta, hogy a családtagjaival, ezeket a tevékenységeket meg tudja oldani. Más gondozottaktól érdeklődve, dolgozó családtagjait kímélve úgy gondolta, elfogadja a szolgáltatást. 

Nagyon sok segítségre szorulnak, mivel mozgásukban korlátozottak, távol laknak a központból és különböző ügyek intézésében is a segítségemet tudják kérni. Első sorban az orvosi ügyek intézésében kérik a segítségnyújtást. Főként gyógyszeríratás, beutaló kérés, gyógyszerkiváltásban segítek. Így alakult ki köztem és gondozottaim között a kölcsönös bizalom, hogy a gyógyszerkiváltás mellett a bevásárlással is megbíznak. Az ilyen ügyek elvégzése után a házi munkában is a segítségükre vagyok. 

A mindennapi tevékenységbe legtöbbször a mosogatás, felseprés, felmosás tartozik. Igénybe veszik még a porszívózást, ablakpucolást, mosást vasalást, mivel a fizikai megterhelést nehezen viselik. A napi tevékenységek ellátása közben beszélgetek a gondozottakkal, meghallgatom őket, ami nagyon jól esik nekik. Sokat panaszkodnak a betegségeikről. Próbálok támaszt nyújtani a könnyebb mindennapok vitelében. A kezdeti fenntartások ellenére szívesen elfogadták, ezt a fajta segítségnyújtást. 

Mivel közeli hozzátartozóik a nagy távolság miatt, ritkán látogatják őket, örömmel várnak minden nap, van kivel megosztani gondjaikat és segítséget tudnak kérni, ha szükség van rá.

 

Vissza a FELJEGYZÉSEK listájához